Bomen en struiken. Bokrijk
(Redactie: Jef Van Mulder & Herman Clerinx)
Genk, Provinciaal Domein Bokrijk, 1983, 88 p.

Een populariserende en tegelijkertijd wetenschappelijk verantwoorde gids over het bomenbestand in het Provinciaal Domein Bokrijk, vooral in het arboretum.
Het eerste deel van het boek bevat een nuttige inleiding over het ontstaan en doel van parken en arboreta. Ook behandelt het zeer uitvoerig de indeling van het plantenrijk en de namen die aan planten worden gegeven.

Het tweede deel is de werkelijke gids, bedoeld voor bezoekers van Bokrijk. Iedereen vindt er een ideale en duidelijke beschrijving van de belangrijkste families en soorten. De uitleg bij de wandeling is - volgens de toelichting bij het boek - "zeer logisch opgevat, en de gegevens over enkele houtsoorten zijn uiterst waardevol."

Het derde deel - "Nieuws over bomen en bloemen" - bevat veel te weinig bekende gegevens over giftige planten, de oorsprong van de geslachtsnamen en van de botanische soortnamen. Tevens staat er een lijst van bloeiende bomen en struiken voor elke maand. Handig voor wie bij herhaling het arboretum wil bezoeken. En natuurlijk ook voor wie een eigen tuin wil aanleggen, of heraanleggen.

Helaas niet meer verkrijgbaar.